Hvorfor kommer der en summende lyd fra min 4xxx-enhed, når den tilsluttes 230 VAC-spænding?

Svar: Der er anvendt keramiske kondensatorer i spændingsforsyningsdelen. Visse  keramiske kondensatorer udviser en (normal) egenskab, der kaldes for piezoelektricitet.I nogle tilfælde kan man høre en akustisk lyd, der kommer fra selve kondensatoren.

Keramiske piezoeffekter er velkendte og var endda grundlaget for de keramiske grammofonpickup'er, man brugte tidligere. Dette er en normal egenskab ved de kondensatorer, der bruges i 4xxx-modulerne, og det påvirker ikke enhedens pålidelighed eller nøjagtighed.